Webshop

Bestel rechtstreeks bij de importeur. Natuurlijke diervoeding,

Hond


Zijn er proefmonsters Van Acana en Orijen?

Zowel voor Orijen als voor Acana geldt dat er geen echte proefmonsterjes zijn.

Het kwaliteit verschil met veel andere merken is nog al groot. En het heeft dus geen enkele zin om met b.v. 100 gram Orijen te gaan proberen hoe het bevalt. Een hond moet het minimaal 3 weken gevoederd krijgen voordat je er ook maar iets van kan zeggen. Een veel gestelde vraag van consumenten is ook : maar als hij het nu niet lust ? Alle dealers welke u bij ons op de website vindt voorzien in onze smaakgarantie, welke inhoud dat mocht uw hond de voeding echt niet eten u de aangebroken verpakking kunt retourneren en uw geld terug krijgt.Dit geldt ongeacht of u nu een 400grams verpakking heeft gekocht of een verpakking van 2,5 kg. NIET GOED GELD TERUG. Ook zijn er zeer regelmatig acties met de 400 grams verpakkingen tegen sterk gereduceerde prijzen.

 

Kat


Voor welk voer moet ik kiezen ?

De beslissing welke keus je uiteindelijk maakt is natuurlijk geheel aan u. De ene poes is de andere niet. Op onze site proberen wij u zo goed mogelijk voor te lichten over de verschillende merken de voor en nadelen enz. Ook speelt hier misschien de prijs mee, niet iedereen heeft een even grote portomonnee. De prijs van onze verschillende voeders wordt bepaald door de gebruikte ingredienten en de manier van bereiden. Onze goedkoopste serie, n.l. Acana steekt al ver boven de markt uit en is niet duurder dan een gemiddeld regulier merk. Het verschil tussen Acana en Orijen is o.a. het aantal verschillende eiwitbronnen dat er wordt gebruikt bij de bereiding. Omdat bijden  merken bereid worden onder een strak regiem van controles en er de zelfde eisen aan de grondstoffen worden gesteld zijn zowel Acana als Orijen hele goede voedingen.  Voor wat betreft Ziwipeak dit is door de manier van bereiden veel duurder voer, maar ook voer wat veel dichter bij de natuurlijke behoeftes van de kat staat. Orijen en Acana eet de poes eigenlijk altijd. De structuur van Ziwipeak is anders en een kat moet het vaak even leren eten. Op onze merken wordt geen laag met aroma gespoten om de acceptatie te verhogen, puur natuur. Als je dus een kat Ziwipeak gaat voeren zal ze in eerste instantie de extra opgespoten vetlaag missen die bij een kat de acceptatie kan verhogen. Wij adviseren dan ook bij katten de eerste tijd te mengen met enkele thee lepeltjes Ziwipeak blikjes. De blikjes van Ziwipeak hebben exact de zelfde samenstelling als het luchtgedroogde voer van Ziwipeak.

 

Bereiding van diervoeder


Brokken of geperste brokken

Over dit onderwerp zijn heel veel verhalen in omloop. Het blijft natuurlijk zo dat een goede basis mengeling wel tot een vaste brok gemaakt moet worden.

Aan ieder fabrikage vorm zitten soms voor en nadelen. Zo zijn er gebakken brokjes. Denk aan koekjes voor de hond. Deze worden gewoon op een traditionele manier in een oven gebakken. Nadeel is dat hiervoor heel veel graan gebruikt moet worden in de basis mengeling en tevens de baktemperatuur enorm hoog is, zodat er nauwelijks nog voedingswaarde in achter blijft als het proces afgerond is. Dus in ieder geval geen geschikte methode voor honden en kattenvoer.

Ook zijn er geperste brokken in de handel. Dit zijn eigenlijk gewoon biks (ronde pijpjes)die onder hoge druk door een mal heen geperst worden. Om dit proces goed te laten verlopen wordt hier de basis mengeling ook weer met veel graan en meel gefabriceerd en vervolgens met veel stoom door de mal heen geperst. Ook deze vorm van persen brengt een aanzienlijke temperatuur met zich mee. Ook kan je deze basis mengeling ( minder fabricage kosten) zonder stoom door de mal heen persen, we noemen dat, heel misleidend, koud persen, maar omdat zonder stoom de weerstand in de mal veel hoger is, ontstaat er ook veel meer wrijving waardoor bij koud persen de  temperatuur hoger op loopt dan bij stoom persen. Een ander nadeel is dat in de maag, als de korrel nat wordt deze in poeder uiteenvalt. Dit terwijl een hond en een kat gebouwd zijn om hele stukken vlees te verteren.

Er zijn ook veel duurdere instalaties in gebruik waarmee het voer gexpandeerd of geextrudeerd wordt. In deze machines wordt de basis mengeling door een nog veel kleiner gaatje geperst. Het basis mengsel ontploft dan als het ware als deze vrij komt van druk waardoor de brok ontstaat. Ook hier kan de temperatuur hoog oplopen , net als bij persen, wel tot 120 a 140 graden. Een bijkomend effect is dan dat graan en plantaardig materiaal een  beetje meer verteerbaar worden voor uw hond of kat, maar waardoor de gebruikte koolhydraten nog meer glycemisch worden. Acana en Orijen worden wel geextrudeerd maar doordat hier de basis hoofdzakelijk van vers vlees is wordt er een speciale gepatendeerde, mal gebruikt die er voor zorgt dat de temperatuur niet hoger dan 80 graden komt. Nu zijn er merken die beweren dat er een manier is die de temperatuur nog veel lager houdt. Dit kan echter niet om dat de 80 graden een wettelijk voorgeschreven minimum temperatuur is om te zorgen dat er in het voer geen bacterieen en ziektekiemen meer voorkomen.

Vriesdrogen is weer een andere manier van voeding houdbaar maken. Door het basis mengsel in heel korte tijd onder extreem lage temperatuur te bevriezen wordt het vocht aan de voeding onttrokken. Door er op een later tijdstip weer water aan toe te voegen ontstaat er weer iets dat op de oude basis mengeling lijkt. Voedseltechnisch is er echter heel veel veranderd in de structuur van de eiwitten. Een langzaam proces van vriezen zou dit probleen kunnen voorkomen maar is vooralsnog onbetaalbaar.

Luchtdrogen is de laatste optie. Lees hiervoor in de bibliotheek het hoofdstuk over luchtgedrood. Dit is voor voeding die met  veel vers vlees bereid is de mooiste maniet van bereiding, maar ook heel duur.

 

Bewaren


Assortiment Update

                                                                                                                   altalt

11-04-2016 NIEUW Alpha Spirit snacks

Het volledige Alpha Spirit snacks en sticks heeft een upgrade gehad, nieuwe verpakkingen en nieuwe ingredient variaties. de snacks zijn nu ook verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken voor de kat.

 

 

04-04-2016 Prijslijst

Vanaf vandaag is de nieuwe prijslijt van kracht, prijzen van Applaws zijn gewijzigd, let vooral op artikel nummer wijzigingen. Download uw digitale prijslijst HIER (gebruikernaam: downloads wachtwoord: succes)

21-10-2015 Applaws

Paté voor de hond in de smaken Kalkoen en Ocean Fish zijn  uit het assortiment

Paté voor de poes in de smaken Ocean Fish en Rund  zijn uit het assortiment

 

01-10-2015  Herrmannsalt

Het gehele assortiment is vernieuw en uitgebreid met kleine blikjes Kat

 

 

Hoe lang is droogvoer houdbaar ?

De houdbaarheid van het onze merken is altijd op de verpakking vermeld. Er staat altijd een Lotnummer en een fabricage tijd op iedere zak. Aan de hand van het lotnummer kan de herkomst van ieder ingredient herleid worden tot aan de fokker van het vlees toe, zodat er een sluitende administratie onstaat over alle gebruikte ingredienten. Hiervoor wordt ook de fabricage tijd gebruikt. Als er op een zak geen datum staat of er is geknoeid met het lotnummer moet u de zak ook nooit accepteren. Het is daarom ook belangrijk nooit een zak van onze merken te kopen die zogenaamd voor de prijs door een verkoper "zelf verpakt"wordt.

Ook staat er op de zak een houdbaarheid datum op. Tot die datum is de inhoud dan ook gegarandeerd. Afhankelijk van het soort gebruikte ingredienten zal een normale houdbaarheid datum zo tussen de 5 maanden en een jaar kunnen varieren. Omdat een houdbaarheid datum altijd over een gesloten zak gaat, is het ook belangrijk om een aangebroken zak goed te bewaren. Normaal gesproken is het belangrijk de zak ook na opening weer gesloten op te bergen. In al onze kleinere verpakkingen zit dan ook een sluit strip om de zak weer in gesloten toestand op te kunnen bergen. Een koele plaats, niet in de koelkast, verdient de voorkeur. Bij grote balen kunt u het beste gebruik maken van een ad te sluiten kunststof bak.

Voor de verpakkingen van Ziwipeak is nog een extra regel om op te letten. Ziwipeak is een luchtgedroogd product en dus gevoelig voor vocht. Zet daarom een verpakking nooit in de zon op het aanrecht. Door temperatuur wisselingen kan condens ontstaan in de verpakking en dat is funest voor het voer.